La Uni al Carrer

Pàgina d'inici » Actes » Valoració col·lectiva jornades 25 i 26 de febrer

Valoració col·lectiva jornades 25 i 26 de febrer

Hola gent! Amb la informació que ens ha arribat via e-mail i el formulari de valoració hem fet un escrit tractant de resumir el sentir general i algunes de les principals propostes i idees de millora. Moltes gràcies a tothom pel vostre feedback!

La valoració que fem de les jornades de La Uni al Carrer dels dies 25 i 26 és molt positiva. S’han percebut com un tipus d’acció original i creativa, diferent de les manis i vagues, que encaixa millor amb les estratègies d’algunes persones, especialment les poc mobilitzades. En molts casos ha aconseguit construir un espai de complicitat entre professorat i estudiantat amb classes amb més debat, tant a nivell acadèmic com polític, demostrant una unió entre democràcia participativa i coneixement.

Entre els aspectes a millorar destaca la necessitat de coordinar-nos amb totes les assemblees de facultat i campus. La centralització de la comunicació amb el professorat i altres aspectes organitzatius en un grup reduït de persones ha jugat en la nostra contra.

Per altra banda, la experiència ens ha demostrat que es necessita força temps per a preparar adequadament unes jornades d’aquest calibre: no val amb una setmana i mitja, és necessita un mes o més per a tenir temps de establir contactes amb el màxim nombre de professorat i decidir temes, hores i espais.

Aquesta falta de temps d’organització també ha propiciat que la difusió no hagi estat tan bona com ens hauria agradat. No vam poder tenir tancat el programa fins el dia abans que comencessin les jornades (el 24 de febrer), i fins i tot vam seguir afegint classes al programa durant dilluns i dimarts (de professors i estudiants que espontàniament decidien sortir al carrer a fer la seva classe!), fet que ens va impedir fer difusió amb cartells i octavetes pels campus i limitar-nos principalment a la xarxa.

Altre aspecte sobre el que reflexionar és l’elecció d’espais per a fer les classes. Hem de tractar de combinar visibilitat, simbolisme i afluència de gent amb comoditat i poc soroll, cosa que no sempre és fàcil.

Respecte al tema visibilitat, hem de tractar de portar més pancartes i elements senyalitzadors a les classes per a que quedi ben clar que és una classe reivindicativa. En aquest sentit, hi ha propostes de concentrar temporalment les classes i finalitzar la jornada amb una concentració/manifestació unitària.

També hi ha diferents opinions respecte els dies i horaris més adients per a desenvolupar una mobilització d’aquest tipus. El fet de fer-la coincidir amb horaris lectius i de feina pot limitar l’assistència a les classes, tant per part de l’estudiantat com de la resta de la societat, però possibilita que es puguin fer classes ordinàries al carrer i permet apropar la protesta als campus.

Tot i aquests aspectes a reflexionar i millorar, el balanç general ha estat, sense dubte, molt positiu. En tres dies vam rebre propostes de fer classes al carrer de desenes de professors i professores i l’assistència a les classes va estar força bé, malgrat els problemes de difusió i ser els dies més freds de l’any.

Esperem que aquestes jornades siguin l’inici d’una complicitat que serveixi de base per a engegar futures mobilitzacions. Seguim! 🙂

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: